Geschiedenis van Erps-Kwerps

Een korte geschiedenis van Erps-Kwerps

Erps-Kwerps bestaat uit twee dorpskernen die na verloop van tijd aan elkaar zijn gegroeid. Het ene dorp heette Erps, het andere dorp heette Quarebbe, later veranderde de naam dan naar Querbs, daarna naar Querps en uiteindelijk naar het huidige Kwerps. In de twee verschillende dorpen woonden ook twee verschillende types mensen. In Erps leefden de rijkere mensen terwijl in Quarebbe de boeren leefden. Daarom de naam van deze website!
Iets later werd de wijk het Zonnewoud in Erps-Kwerps de plek voor een vakantiewoning dichtbij Brussel. Erps-Kwerps lag namelijk rustig gelegen maar toch dicht bij de hoofdstad.

Kaart van ligging Erps-Kwerps

Het huidige Erps-Kwerps

Nu Erps-Kwerps een groter dorp geworden is, is het de grootste deelgemeente van Kortenberg! Het is een dorp waar iedereen welkom is, ook al kan je in Erps de mooie huizen van vroegere Adel blijven bewonderen. In Erps-Kwerps logeren nu ook vaak mensen die aan hun piloot opleiding bezig zijn. Om dichtbij de luchthaven te verblijven maar toch op een rustigere plek. Zo is BNB Den Engel de hotspot om in Erps-Kwerps te overnachten.
Qua gezelligheid zit je bij Erps-Kwerps ook goed! Elk jaar kan je in het centrum van Kwerps de Kwerpse Feesten vieren! Een kermis, afgesloten straten waar je op café kan, feest muziek en lekkere hamburgers zijn dan van de partij! Ook heeft Erps elk jaar een kermis, die wel iets kleiner is.
Natuurlijk organiseert de Chiro van Erps-Kwerps ook jaarlijkse evenementen zoals sporthal fuiven, een quiz, spaghetti festijn, pannenkoeken festijn, chiro restaurant en meer!
Het grootste en spectaculairste evenement in Erps-Kwerps is het Crisis Festival! Met overdag kinderanimatie en in de avond een festival voor jong en oud is er voor ieder wat wils! In 2013 kreeg het Crisis Festival zelfs bezoek van niemand minder dan Koning Filip!

Foto van Koning Filip op het Crisis Festival