Afbeeldingen

De kerken van Erps-Kwerps

De kerk dat in Kwerps ligt is de Sint-Pieters Kerk. In deze kerk vindt de kampmis van Chiro Erps-Kwerps meestal plaats. Alle groepen komen dan met hun ouders naar de kerk om samen liedjes te zingen en elkaar een goed kamp toe te wensen. De kampvreugde start dus telkens in de kerk van Kwerps!

Afbeelding Sint-Pieters Kerk

De Sint-Amandus Kerk bevindt zich in Erps. Hier is op zondag de mis.

Afbeelding Sint-Amandus Kerk

Basisschool De Klimop

Gemeentelijke Basisschool De Klimop is gelegen op de Kwerpsebaan in Kwerps. Vroeger was dit een jongensschool maar tegenwoordig is deze kleuter en basisschool voor iedereen!

Afbeelding van Basisschool De Klimop

Basisschool Mater Dei

De Vrije Basisschool Mater Dei ligt dan weer in Erps en was vroeger een meisjes school.

Afbeelding van Basisschool Mater Dei

Chiro Erps-Kwerps

In Erps-Kwerps is ook de Chiro aanwezig om kinderen, jong en oud, elke zondag weer te entertainen! Elke groep gaat door het jaar op weekend en in de zomervakantie gaan alle groepen samen op kamp.

Groepsfoto Chiro Erps-Kwerps kamp Lokeren

Het groene Silsombos

Het Silsombos dat gedeeltelijk in Kwerps ligt is een groot, mooi bos. Het bos is de plek om een goede wandeling te maken door de mooie, mysterieuze natuur.

Afbeelding van bruggetjes in Silsombos Afbeelding van pad met bloemetjes

De Zwarte Madam

Wat een wandeling in het Silsombos zo mysterieus maakt is De Zwarte Madam, een Onze-Lieve-Vrouwenbeeld dat diep in het bos verstopt staat. Het beeld staat onder een oude eikeboom naast een meander van de Molenbeek.

Legende zegt dat op deze plek om middernacht stemmen te horen waren die bezoekers de Molenbeek inlokten waar ze verdronken...
Als laatste redding om deze kwaal tegen te gaan hebben de bewoners van het toenmalig Quarebbe onder de eik een Mariabeeld geplaatst die de stemmen tegenhield en de plek beschermde.
Nu zijn de stemmen enkel jaarlijks nog te horen om 12u 's nachts op 31 oktober.
Afbeelding van Zwarte Madam
De stemmen zijn het beeld tot op deze website gevolgd... Wat je ook doet, duw NIET op de afbeelding...

Hof ter Brugge

Hof ter Brugge ligt op de grens tussen Erps en Kwerps en is beter bekend als 'Het Rattenkasteel'. Deze naam komt uit het 4de Nero album.

Afbeelding Hof ter Brugge Afbeelding stripverhaal Nero
Fun fact! Erps-Kwerps wordt ook vernoemd in het allereerste stripverhaal van Urbanus. Het fritkotmysterie. Erps-Kwerps is een inspiratie voor leuke stripverhalen! Foto stripverhaal Urbanus